Min idrett brukerveiledning

Fra itINFO
Revisjon per 18. des. 2017 kl. 13:28 av RuneP (diskusjon | bidrag) (Ny Bruker)
Hopp til: navigasjon, søk
Produktinformasjon
MinIdrett.png
Produktnavn Min idrett
Utvikler Norges idrettsforbund
Lansert 2009
Siste release Min idrett 6.7 - lansert 26.09.17
Teknisk
Plattform Webapplikasjon
Serveradresse https://minidrett.nif.no
Nettleserstøtte Internet Explorer, Safari, Chrome, Firefox
Support
Kundestøtte NIF-IT Support
Supportavtale Tjenestekrav Idrettssystemer

Min idrett

Om Min idrett

Min idrett er din personlige side inn mot idrettens medlemsregister og idrettssystemene.Se video Min idrett generelt

Alle som er registrert som medlem av et idrettslag, med tillitsverv eller andre funksjoner i idretten blir registrert i idrettens databaser. Det er derfor viktig for deg som enkeltmedlem og for dine lag og forbund, at opplysningene som er registrert er korrekte.

Min idrett er din personlige portal til disse systemene. Her kan du som medlem, utøver, tillitsvalgt eller administrativt ansatt få oversikt over og endre egne opplysninger, melde deg på konkurranser og kurs, samt betale lisens, påmeldinger, og betalingskrav fra ditt idrettslag.

I Min idrett kan du:

 1. Endre din personlige informasjon (eks. adresseendringer hvis du flytter, e-post osv.)
 2. Se hvilke medlemskap, verv og kompetanse som er registrert på deg
 3. Betale krav fra din klubb (kontingent, treningsavgift osv. - betinger at klubben bruker KlubbAdmin)Se veiledning Betaling av klubbavgift
 4. Betale dine lisenser og skrive ut lisenskort (betinger at forbundet benytter SportsAdmin Lisens)
 5. Melde deg på og betale kurs (betinger at arrangør benytter SportsAdmin Kurs)
 6. Melde deg på og betale arrangementer (konkurranser, stevner, løp, møter) (betinger at arrangør benytter SportsAdmin Arrangement). Se veiledning for påmelding og betaling til arrangement her
 7. Registrere din familie og gjøre de samme operasjonene for hele familien samlet.Se veiledning Legg til familie

Hva er inkludert?

Tilgang til Min idrett og alle funksjoner basert på dine og/eller dine barns medlemsskap.

Hva koster dette?

Min idrett er gratis for alle.

Hvordan kan du bidra til å få en best mulig ytelse?

For best utnyttelse av tjenestene anbefales bruk av støttede nettlesere og operativsystem, samt bruk av effektivt nettverk.

Logg inn

Klikk på bildet for større versjon

Innlogging på Min idrett krever at du verifiserer deg med fødselsnummer, dette for å sikre at vi har optimal datakvalitet så vi kan tilby våre klubber og medlemmer en best mulig service. Idrettens ID og bruk av personopplysninger

 • Klikk på logg inn på siden: min idrett
 • Fyll inn brukernavn og passord


Notis Når du identifiserer deg er feltene Nasjonalitet, Fødselsnummer, Etternavn, Fornavn, E-post og Mobilnummer obligatoriske.


Glemt brukernavn/passord.

Klikk på bildet for større versjon

Har du glemt brukernavn/passord kan du bruke funksjonaliteten for utsendelse av brukernavn og nytt passord fra Min idrett. Dette gjelder da kun de som vet de har validert seg med fødselsnummer fra før av.Alle andre skal benytte ny bruker.

 • Klikk på lenken Glemt brukernavn/passord?
 • Velg metode for utsendelse av engangskode. SMS eller E-post
 • Fyll inn registrert mobilnummer eller e-postadresse.
 • Fyll inn engangskode du har fått tilsendt på e-post eller SMS.
 • Brukernavnet vises og du kan registrere ønsket passord. Minimum 8 tegn.Notis
 • Er e-postadressen registrert på flere personer velg hvilken person du skal ha påloggingsinformasjon til.
 • Har du ny e-postadresse eller mobilnummer ta kontakt med support@idrettsforbundet.no med informasjon om deg selv, hvilke Klubb/Idrettslag du er medlem i samt gammel og ny e-postadresse/mobilnummer

Ekstern loginboks

Du kan legge ut loginboksen til Min idrett på din hjemmesiden i en iframe. Se mer her.

Ny Bruker

Dersom du ikke har vært innlogget på Min idrett tidligere, må du først registrere en ny bruker.

1. Gå til http://www.minidrett.no og trykk på «Ny bruker».

Klikk på bildet for større versjon

2. Kunderegistrering har følgende minstekrav til informasjon:

Klikk på bildet for større versjon

3. Dersom du ikke er norsk statsborger må du trykke på lenken «Jeg har ikke fødels- /D-nummer i det norske folkeregister». 4. Så fort dette er fult ut får du en SMS med en engangskode som du bruker til å bekrefte telefonnummeret du allerede har registrert på din nye konto.


Det gjøres nå en automatisk sjekk mot idrettens databaser med navn, e-postadresse, kjønn og fødselsår. Dersom det er registrert en person som matcher disse opplysningene fra før i idrettens databaser, vil du få opp mulighet til å velge å knytte din nye bruker opp til denne personen, slik at din nye bruker får med seg eventuelle registrerte klubbmedlemskap og andre funksjoner, lisenser, kurs og kompetanse osv. Finner du deg selv flere ganger i listen (noe som kan forekomme dersom du for eksempel har vært aktiv i flere idretter, og klubbene har registrert hver sin person i sine medlemsarkiv), kan du ta kontakt med idrettens support for å få slått sammen duplikatene, og samle all informasjon på en bruker.


Se også en videoveiledning for opprettelse av ny bruker her

Notis NB! I videoen blir det sagt at du allerede har en bruker dersom du har fått et betalingskrav fra din klubb med lenke til Min idrett. Dette har blitt endret, og stemmer ikke lenger. Hvis du ikke har vært innlogget i Min idrett før, må du allikevel opprette en Ny bruker.

Linken Glemt brukernavn/passord? benyttes kun hvis du tidligere har vært innlogget og bare har glemt brukernavnet eller passordet ditt.

Bortsett fra denne ene feilaktige opplysningen som nevnes helt i starten av videoen, er videoen å anbefale. Den gir ellers en god veiledning av registreringsprosessen.

Min Profil

Her finner du opplysninger som er registrert i Idrettens databaser.

 • Personopplysninger og muligheten til å redigere personopplysningene.
 • Idretts-CV.
 • Mulighet for å knytte opp profiler til sin egen og administrere tilknyttede profiler.
 • Oversikt over funksjoner og verv i Idretten.
 • Lisenser.
 • Kompetanse.
 • Mine Idretter.

Rediger profil

På Min profil finner du lenken til Rediger profil. Har du flyttet, endret navn, mailadresse eller telefonnummer kan du oppdatere denne informasjonen her. Opplysningene oppdateres automatisk i klubbens medlemsregister. Dersom personen er validert med fødselsnummer, eller verifisert mot folkeregisteret, vil man ikke kunne endre navn, fødselsdato og kjønn.

Endre brukernavn og passord
Klikk på bildet for større versjon

På Min idrett kan du gå inn og endre brukernavn og passord. På Min Profil finner du lenken til Endre brukernavn og Endre passord.


Notis
 • Krav til Brukernavn er minimum 6 tegn
 • Krav til passord er 8 tegn,av sikkerhetsmessige årsaker anbefaler at NIF passordet skiftes med jevne mellomrom.
 • Det sende automatisk ut et varsel på SMS og e-post når passordet er endret.
Legg til profilbilde

Du kan laste opp et profilbilde av deg i formatet gif, jpg, png og bmp Bildet vil automatisk bli reformatert til å passe.

Bildet du laster opp her vil vises for klubbene du er medlem i KlubbAdmin.

Tillat publisering på internett

Du samtykker til at din kontaktinformasjon vil være synlig og offentlig tilgjengelig gjennom idrettens informasjonskanaler på internett. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket og endre dine personlige innstillinger via www.minidrett.no. Innehar du en offentlig funksjon, som f.eks. leder, vil du publiseres på Internett inntil denne/disse funksjonene er avsluttet.

For å endre innstillinger for publisering på internett gå inn på linken Rediger profil. Hak av dersom du ønsker å skjule denne informasjonen.

Skjul kontakt- og adresseinformasjon

Dersom du ønsker å skjule kontakt- og adresseinformasjon på internett kan det gjøres her. Adresseinformasjon, telefonnummer og e-post vil ikke vises fra idrettens informasjonskanaler.

For å endre innstillinger for kontakt og adresseinformasjon gå inn på linken Rediger profil. Hak av dersom du ønsker å skjule denne informasjonen.

Motta markedsinformasjon

Du samtykker til å motta e-post med medlems- og markedsinformasjon fra organisasjonsledd (forbund og lag) som du er medlem av innenfor idretten, samt disses samarbeidspartnere. Markedsinformasjonen omfatter medlemsfordeler som kan generere inntekter til klubb eller gruppe, informasjon om partneren og partnerens produkter, eller tjenestetilbud og rabattordninger for idretten. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket og endre dine personlige innstillinger via minidrett.no

For å endre innstillinger for samtykke til å motta merkedsinformasjon gå inn på linken Rediger profil. Fjern haken dersom du ikke ønsker å motta dette.

Reserver mot automatisk datavask

For å sikre korrekte og oppdaterte data foretas det periodisk kvalitetssikring av person- og adresseopplysninger i idrettens databaser. Dette kommer både særforbund, klubber og medlemmer til gode i form av til enhver tid oppdaterte data. Dersom du ikke ønsker at det skal bli fortatt datavask på deg kan du velge å reservere deg mot dette.

For å endre innstillinger for Datavask gå inn på linken Rediger profil. Hak av dersom du ikke ønsker datavask.

Hva er idretts CV

Idretts-CV'n gir deg en oversikt over opplysninger som er registrert om deg i Norges Idrettsforbunds databaser.

 • Personlige opplysninger og Idrettsnummer
 • Funksjoner og verv i Idrettslag, organisasjoner i Norges Idrettsforbund og Særforbund.
 • Godkjent kursdeltakelse
 • Kompetanse

Kontakt klubben din hvis du finner feil vedrørende funksjoner, medlemskap og verv.

Legg til familie

Du kan legge til dine familiemedlemmer fra din egen profil i Min idrett.

Hvert enkelt av familiemedlemmene du legger til vil ha sin egen profil og vil kunne logge seg inn hver for seg, samtidig som du selv kan administrere hver av profilene samlet. Du kan for eksempel melde på og betale for kurs og arrangementer, og betale for lisenser for hele familien i en operasjon.

Dette gir også muligheter for at barna etter hvert som de blir eldre, kan logge seg på selv, og vedlikeholde sine egne kontaktopplysninger og på egenhånd melde seg på til ulike arrangementer og kurs, samtidig som foreldrene i sin egen profil kan følge med på hvilke kurs og arrangementer barna er påmeldt, og følge med på om lisensen er betalt, etc.

Hvordan legge til familiemedlemmer?

Logg inn på minidrett.no

Klikk på Min profil

Klikk på Legg til familie

Det er tre alternative måter å legge til familie på:

1. Under Foreslåtte, vil personer som er registrert med samme e-postadresse som deg selv automatisk vises. Sett hake for de du ønsker å legge til, og klikk på knappen Legg til. (Arkfanen Foreslåtte vises ikke, dersom det ikke er noen profiler registrert med samme e-postadresse)

2. Under Eksisterende profil, kan du legge til profiler som allerede er registrert med en annen e-postadresse enn din egen. Skriv inn e-postadresse til profilen du ønsker å legge til, og klikk på knappen Søk. Sett hake foran den eller de du vil legge til, og klikk Legg til. Det blir da sendt en forespørsel om familietilknytning til denne profilen, som mottaker må logge inn i sin profil og godkjenne.

3. Under Nytt familiemedlem, kan du registrere familiemedlemmer som ikke tidligere er registrert. Skriv inn personopplysninger, og klikk på knappen Legg til.

Funksjoner og verv

Her vises dine aktive og tidligere funksjoner og verv. Finner du ikke funksjonen eller vervet ditt her ta kontakt med klubben din så de får registrert den funksjonen eller vervet du innehar.

Mine idretter

Lisens

Under Min profil finner du knappen Lisens til høyre.

Her vises dine aktive og tidligere lisenser, forutsatt at Særforbundet benytter SportsAdmin for Lisensregistrering.

Finner du ikke lisensen din her ta kontakt med klubben din så de får registrert lisens på deg.

I noen tilfeller kan det skyldes at du er registrert med flere profiler dersom du har lisens men ikke finner den her.

Betale Lisens

Har Særforbundet du skal løse lisens til valgt online betaling som betalingsmåte kan man betale lisensen online.

 • Klikk på knappen Lisenser
 • Velg lisenstype du skal løse
 • Klikk på Legg i handlekurv.
 • Gå til Betaling/handlekurv og gjennomfør betalingen.

Ta kontakt med e-posteller ditt Særforbund

Kompetanse

Her vises dine oppnådde kompetanser. Finner du ikke kompetansen din registrert, ta kontakt med Særforbundet ditt så de får registrert den kompetansen du innehar.


Overgang

Du har her mulighet for å starte en overgangsøknad. Mangler du valget for overgang ta kontakt med din Særkrets/region. Du får bare opp dette valget hvis ditt særforbund har tatt i bruk overgang i idrettens sentrale systemer.

Medlemskap

Her vises dine og familiemedlemmers registrerte medlemskap.

Dersom du ikke finner ditt medlemskap kan årsaken være at klubben benytter er medlemssystem som ikke er implementert i idrettens databaser, eller du kan være registrert med flere profiler.

Om du tror det er tilfellet kan du ta kontakt med Support på e-post

Finn ny klubb

Du kan søke opp en klubb og melde deg inn i klubben og grenen du ønsker medlemskap i.

 • Klikk på lenken Finn ny klubb.
 • Søk opp klubben du vil søke medlemskap i.
 • Marker klubben i søkeresultatet.
 • Hak av for klubben og aktuell gren du vil melde deg inn i. Og klikk på knappen Send søknad.

Se videoveiledning for søke om medlemskap her


Notis Noen klubber bruker ikke NIFs medlemsadministrasjon, KlubbAdmin, og medlemssøknaden kan derfor ikke behandles direkte. Vi anbefaler å ta kontakt direkte med klubben, mailadressen til klubben kommer frem på Min idrett.
Søketips

Noen ganger er det ikke like lett å vite hva hele navnet til klubben er. Isteden for å skrive hele navnet til klubben, kan du forsøke å skrive inn kun deler av navnet til klubben. Skriv f. eks Mjøndalen dersom du vet klubbnavnet inneholder dette ordet.

Legg til klubb for familie

Når du har registrert familiemedlemmer på din profil kan du på samme måte søke om medlemskap for de i Min idrett.

 • Klikk på den personen du skal søke om medlemskap for.
 • Klikk på lenken Finn ny klubb.
 • Søk opp klubben du vil søke medlemskap i.
 • Marker klubben i søkeresultatet.
 • Hak av for klubben og aktuell gren du vil melde deg inn i. Og klikk på knappen Send søknad.


Notis Noen klubber bruker ikke NIFs medlemsadministrasjon, KlubbAdmin, og medlemssøknaden kan derfor ikke behandles direkte. Vi anbefaler å ta kontakt direkte med klubben, e-postadressen til klubben kommer frem på Min idrett.

Send søknad

Søknaden blir sendt til den aktuelle organisasjonen for behandling. De må så ta stilling om de skal godkjenne den eller ikke. Blir søknaden godkjent, vil teksten "Søknad under behandling" erstattet med en fra og med dato for medlemskapet. Avslås søknaden, vil teksten og markering (og eventuelt navnet til klubb ved ny klubbsøknad) fjernes fra listen. I forbindelse med godkjennelse eller avslag kan den aktuelle organisasjonen velge å sende en e-post til vedkommende.

Avslutt medlemskap

Du kan når som helst avslutte medlemskap i en organisasjon.

 • Klikk på klubben du ønsker å melde deg ut av.
 • Klikk på Detaljer til venstre for navnet på klubben.
 • Klikk på lenken Meld ut i detaljene som vises under.
 • Klikk på Ja for å bekrefte din utmelding.

Se videoveiledning for avslutte medlemskap her


Notis
 • Ønsker du å melde deg ut av en gruppe eller gren, men fremdeles stå som medlem av klubben og eventuelle andre grupper, klikker du på detaljer til venstre for navnet på gruppen eller grenen.
 • Har du utestående betalingskrav hos organisasjonen, så er det opp til de om de kreditere dette kravet eller ikke. Ta kontakt med aktuell organisasjon ved eventuelle spørsmål.

Avslutte medlemskap for familie

Når du har registrert familiemedlemmer på din profil kan du på samme måte avslutte medlemskap for de i Min idrett.

 • Klikk på den personen du skal avslutte medlemskap for.
 • Klikk på klubben du ønsker å melde ut av.
 • Klikk på Detaljer til høyre for navnet på klubben.
 • Klikk på lenken Meld ut i detaljene som vises under.
 • Klikk på Ja for å bekrefte din utmelding.


Notis
 • Ønsker du å melde deg ut av en gruppe eller gren, men fremdeles stå som medlem av klubben og eventuelle andre grupper, klikker du på detaljer til venstre for navnet på gruppen eller grenen.
 • Har du utestående betalingskrav hos organisasjonen, så er det opp til de om de kreditere dette kravet eller ikke. Ta kontakt med aktuell organisasjon ved eventuelle spørsmål.

Min kalender

Viser informasjon om fremtidige og gjennomførte arrangementer,kurs og møter/seminarer


Gjennomførte

Viser en liste over de gjennomførte arrangementer,kurs og møter/seminarer

Fremtidige

Viser en liste over de arrangementene, kurs og møter/seminarene du skal delta på.

Arrangementsformasjon

Viser informasjonen om arrangementet. Det er også mulig å gjøre endringer på påmeldingen, samt melde seg av et arrangement, kurs eller møte/seminar. (kun mulig hvis påmeldingsperioden er åpen)

Påmelding

Her kan du melde deg og dine familiemedlemmer på til arrangementer, kurs og møter/seminarer

Arrangementer

Her får du mulighet til å søke opp arrangementet du ønsker å delta på. Du kan også velge avansert søk og velge den idretten du ønsker å se arrangementer fra. Du kan også velge hvilket fylke du ønsker å se arrangementer og du kan begrense søket på dato fra til - til.

Se videoveiledning for påmelding og betaling til arrangement her

Søketips

Kurs

Her får du mulighet til å søke opp kurset du ønsker å delta på. Du kan også velge avansert søk og velge den idretten og kurskategori du ønsker å se kurs fra. Du kan også velge hvilket fylke du ønsker å se kursene og du kan begrense søket på dato fra til - til.

Søketips

Påmelding arrangement/ kurs/ møter

Når du har funnet det arrangementet, kurset eller møte/seminaret du skal melde deg på, velger du person du skal melde på (gjelder hvis du har familiemedlemmer knyttet til deg) ved påmelding til et arrangement: velger hvilken klubb du skal representere. Skriv inn brikkenummer hvis du innehar dette, samt velg klasse øvelse og trykk på legg til påmelding. Ved påmelding til kurs og møter: Velg hvilket delkurs/møte du skal delta på, og trykk på legg til påmelding

Søketips

Betaling

I Min idrett kan du betale Lisenser, Arrangementer, Kurs og betalingskrav fra klubben din, Bedriftidrettslaget, Særkrets/Særidrettsforbund, Idrettskrets/Norges Idrettsforbund. Dette forutsetter at Norges Idrettsforbund sine løsninger benyttes (SportsAdmin og KlubbAdmin), og betalingen kreves gjennom Min idrett.

Norges Idrettsforbund benytter BuyPass som leverandør av betalingstjenesten.

Bekreft og betal

I handlekurven finner du betalingskravene dine eller til personene du har knyttet opp til din profil. Velg hvilke krav som skal betales og klikk på Bekreft og betal.Notis Noen arrangementer er ikke satt opp med Online betaling. Når du står i handlekurven må du bekrefte påmeldingen din. Knappen heter da Bekreft påmeldinger.Betal
Klikk på bildet for større versjon

Ny betalingsløsning i Min idrett fra 20.05.2014 I handlekurven finner du betalingskravene dine eller til personer som er knyttet til din profil.

 • Marker kravene du skal betale for (alle krav er automatisk markert).
 • Klikk på Bekreft og betal
 • Fyll inn kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode.
 • Hak evnt av for å lagre betalingskort.
 • Klikk på betal.
 • Verifiser betalingen med sikkerhetskoder fra egen bank om banken krever dette.


Se videoveiledning for betaling av klubbavgift her


Notis
 • Alle personopplysninger blir behandlet konfidensielt og i henhold til personopplysningsloven.
 • Du kan velge å lagre betalingskortet. Da foreslås alle informasjon om betalingskortet bortsett fra sikkerhetskode neste gang du skal utføre en betaling.


Gammel betalingsløsning for de som ikke har identifisert seg i Min idrett: For å betale med BuyPass må du opprette en bruker på BuyPass om du ikke allerede er registrert. Har du en bruker på f.eks Norsk Tipping eller hos andre som bruker BuyPass bruker du denne.

Brukeren må være fylt 18 år, og være disponent av betalingskortet. Her aksepteres Norske bank- og kredittkort.

Trykk på ny bruker og fyll inn informasjon i veiviseren for å opprette bruker.

Betal med engangskode på SMS

 • Klikk på Bekreft og betal.
 • Velg passord, og få tilsendt enganskode på sms.
 • Skriv inn sikkerhetskode, dette er CVC koden. Sikkerhetskoden er de 3 siste sifrene som står på feltet du kan signere på baksiden av kortet.
 • Skriv inn koden du har fått på SMS.
 • Bekreft betalingen.

Betal med App

 • Klikk på Bekreft og betal.
 • Velg App.
 • Skriv inn ditt brukernavn eller personnummer.
 • Din Min idrett App åpner seg på telefonen og du taster så inn CVC kode og PIN koden din og bekrefter betalingen.


Notis Opprett bruker
 • Du får opp en veiviser.Fyll inn Personnr, Fornavn, Etternavn og Telefonnummer.(Det gjøres nå et søk i Det Sentrale Folkeregisteret)
 • Gå videre i veiviseren og fyll inn informasjon.
 • Vær oppmerksom på at brukernavnet og passordet du oppretter her ikke gjelder som innlogging i Min idrett.
 • Gå så tilbake til handlekurven i Min idrett og gjennomfør betalingen.
Alternativ betaling av klubbavgifter
Her finner du faktura med KID og kontonummer

Man kan velge å betale med KID. Da finner man fakturaen i handlekurven.

Merk at den som utsteder betalingskravet velger om de ønsker innbetalinger med KID, ønsker de ikke det får man ikke opp PDF med betalingskrav i Min idrett.


Notis
 • Dersom det betaler et krav med KID, kan det ta opp til 3 dager før kravet blir bekreftet betalt og forsvinner fra handlekurven.
 • Har du mottatt flere fakturaer, er det viktig at du betaler disse hver for seg med egne KID og sum som stemmer overens med de respektive betalingskravene..

Betalingshistorikk

Her finnes en oversikt over alle transaksjoner som er gjennomført via minidrett.no