Håndball Live

Fra itINFO
Revisjon per 14. des. 2017 kl. 16:18 av Torleif (diskusjon | bidrag)

Hopp til: navigasjon, søk

Håndball Live er en fellesbetegnelse på systemer som brukes for å registrere og vise hendelser, statistikk og resultater fra håndballkamper.

Løsningen utveksler data både med TurneringsAdmin og Min Håndball og består hovedsakelig av følgende komponenter:

  • LIVE Admin: Registreringsverktøyet som brukes av sekretariatet for å plotte hendelser mens kampen spilles.
  • LIVE Public: Offentlig visning av data fra LIVE Admin, slik at "publikum" kan følge kampen. Er integrert i handball.no.
  • Kamper: Gruppert og aggregert statistikk fra spilte kamper. Statistikk på spillere, toppscorere, bestrafninger, tilskuertall etc. Er integrert i handball.no.

Oppdateringer

Det gjøres fortløpende utbedringer i de ulike løsningene, etter hvert som nye behov melder seg og man finner avvik eller feil. Her er noen av de siste endringene, de nyeste øverst:

Dato Modul Endringer
14.12.2017 LIVE Admin
Det er nå mulighet å registrere Dommer ikke møtt og Fritekstdommer i LIVE-admin, og eksportere til TA etter kampslutt.
03.11.2017 LIVE Admin
I kamptropp for et lag, kan en nå hake av for at en av spillerene har lagsansvar og dermed også mulighet å signere kamptropp og kamprapport.

I avansert versjon vil en få varsel om en har glemt å legge inn målvakt på begge lag.

Fikset en feil som gjorde at en ikke fikk registrere flere hendelser dersom en valgte "Ingen spiller" på en hendelse. I samme vindu som en signerer kamprapport kan en nå hake av for hvilke spillere som har deltatt, samt se Interne kommentarer. Avslutt kamp - knappen er flyttet til samme vindu, for å sikre at en gjør disse to prosessene i riktig rekkefølge.

15.09.2017 LIVE Admin
(Kun avansert modus)
Man får nå en advarsel når man klikker seg inn på "Gå til LIVE Registrering" i hovedmenye, og minst ett av lagene her mangler målvakt. Et pop-up vindu gir da melding om hvilke lag som mangler målvakt.
15.09.2017 LIVE Admin Ved "Avslutt kamp" har man nå et felt for "Interne notater" som kan brukes av dommer/sekretariat til forskjellig informasjon.
15.09.2017 LIVE Admin
(Kun enkel modus)
Lagt til linker/knapper i registreringsbildet: Meny, Timeout og "Alle hendelser".
15.09.2017 LIVE Admin
Live Public
Rettet en feil som gjorde at alle mål som ble registrert i standard modus, ble vist som "6m nærskudd senter".
15.09.2017 LIVE Admin Rettet en feil som gjorde at kamptroppen som ble vist ved signering ikke inneholdt endringer som eventuelt var gjort i LIVE Admin.
30.03.2017 LIVE Admin
LIVE Public
Hele LIVE-kretsløpet er skrevet om til å bruke en ny plattform for publisering av kamphendelser. Denne heter PubNub og skal gi langt større kapasitet enn den gamle løsningen, som slet tungt på dager med mye trafikk. Utover forbedret ytelse og stabilitet innebærer ikke oppgraderingen enormt mange synlige endringer, men vi har ryddet opp i litt smårusk her og der etter hvert som det har dukket opp ifm arbeidet.

En synlig endring med denne oppgraderingen, er at all data publiseres på handball.no så snart det er registrert, uten behov for refresh av sida. Dette vil man f.eks. kunne se på kamptroppene til høyre.

03.01.2017 Kamper Omskrivninger "under panseret" som gjør at særlig dommerdagbok, men også banedagbok, klubbdagbok og arrangørdagbok går langt raskere enn tidligere.
22.12.2016 LIVE Admin Rettet en feil som gjorde at knappen for å registrere blokkert skudd var utilgjengelig.
15.12.2016 Kamper En justering på toppscorerlista, slik at spillere som kun har straffescoringer også vises i statistikken.
14.12.2016 LIVE Admin Enkelte forbedringer av offline-føring. Først og fremst robustifisering/stabilisering, men også klarere indikasjon på når man er online/offline.
14.12.2016 LIVE Admin Liten størrelsesjustering på tablet-versjonen.
14.12.2016 Resultattelefonen Rettet en feil som gjorde at poeng ikke ble tildelt på resultater registrert vha telefon.
10.12.2016 Kamper Rettet en feil som gjorde at terminlista for avansementturneringer (sluttspill o.l.) ikke viste tentative lagnavn.
14.11.2016 LIVE Admin Enkelte endringer i TurneringsAdmin 2.6 påvirker hva som eksporteres fra TA til LIVE.
04.11.2016 LIVE Admin BETA-versjon av offline-føring. Første skritt på veien mot å kunne føre kampdata selv uten mobil/wifi-dekning i hallen!
04.11.2016 LIVE Admin Gjort en liten størrelsesjustering, for å prøve å unngå at noen av knappene i topp/bunn forsvinner. Denne hjalp litt, men det jobbes videre med å optimalisere.
04.11.2016 LIVE Admin Viser nå "lagsnavn i turnering", der dette er lagt inn.
04.11.2016 LIVE Admin Rettet en feil som gjorde at man ikke fikk lagret endringer på periodetid.
04.11.2016 LIVE Admin Rettet en feil som gjorde at skjermbildet ble låst når man prøvde å lagre en lagstraff uten å oppgi spiller. Man får nå ikke lagret uten at spiller er satt.
...samt drøssevis av endringer fra oktober 2016 og tidligere...