GDPR - Sletting av personopplysninger

Fra itINFO
Revisjon per 5. jul. 2018 kl. 12:01 av N3-hebo (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Ulike lover stiller krav til vår oppbevaring av personopplysninger i flere sammenhenger, også etter at ens aktive forhold til idretten er avsluttet. Eksempler på dette er forsikring/lisens og bokføring av økonomiske transaksjoner, eller at en har idrettsresultater eller roller som innebærer behov for å ivareta historiske opplysninger.

For enkelte personer vil det eksistere et behov for å ivareta informasjon fordi den har historisk verdi, f.eks. resultater i toppidretten eller som følge av roller en har hatt i idretten. Dersom ens opplysninger faller innenfor kategorien arkivverdig kan en ikke kreve seg slettet.

Før data blir slettet vil det også være aktuelt å lagre disse i avidentifisert form (såkalt «pseudonymisert») for at idretten skal kunne bruke opplysninger som f.eks. kjønn, fødselsdato, poststed og idrett som grunnlag for statistikk og i analyse. For personer som ikke omfattes av slike forhold, vil data bli slettet ett år etter at forholdet til idretten er avsluttet - med mindre en selv krever seg slettet tidligere. Vi kan på forespørsel gi nærmere opplysninger om oppbevaringstidene og sletterutinene.