Innmelding innstillinger

Fra itINFO
Hopp til: navigasjon, søk

Nå er det enda enklere å bli medlem av norsk idrett!

Den nye løsningen https://medlemskap.nif.no tilbyr en rekke nye funksjonaliteter, og tar i bruk VIPPS som betalingsløsning.

Det er nå mulig å melde seg inn uten å sende medlemskapssøknad og vente på godkjenning av idrettslaget gjennom ny innmeldingsløsning, det er lagt opp til å ta betalt for medlemskontingent ved innmelding og betale for treningsavgift ved innmelding i en eller flere idrettsgrener.

For å ta i bruk betalingsløsningen i KlubbAdmin og innmeldingsløsning så forutsetter det en brukerstedsavtale med vår betalingsleverandør Buypass. Man kan opprette en slik avtale gjennom KlubbAdmin > Fakturering Beta > Innstillinger > Brukerstedsavtale.

Se en gjennomgang av innmeldingsløsning her: [Video her]


Her er hoved funksjonalitet som vil være tilgjengelig i første versjon:

 • Klubbsøk via medlemskap.nif.no, enkelt å finne idrettslag og bli medlem.
 • Enklere klubbsøk og avansert søk på aktivitet.
 • Løsning er optimalisert for mobil og desktop.
 • Integrasjonsmulighet for «Bli medlem» -knapp på idrettslagets hjemmeside
 • Enkelt oppsett og administrasjon av innmeldingsløsning
 • Enkel veiledning om voksen eller barn skal registrere seg og bli medlem.
 • Brukervennlig løsning for å legge til barn som lager familierelasjon i Min Idrett.
 • Sømløs betalingsløsning – idrettslaget kan tilby betaling av medlemskontingent og treningsavgift per gren ved innmelding
 • Lettvint betalingsløsning som VIPPS eller kortbetaling
 • Idrettslag kan tilby å bli medlem uten søknads prosess, ved direkte innmelding med betaling.
 • Idrettslag kan tilby betaling av medlemskontingent ved innmelding.
 • Idrettslag kan tilby betaling av treningsavgift per gren ved innmelding.

Brukerveiledninger:

Jeg skal registrere meg i Idrettslaget mitt! LINK

Velg aktivitet LINK

Medlemmene registrerer seg selv LINK


Innmelding innstillinger finner du under i KlubbAdmin Beta > Innstillinger > Innmelding


Generelt

Tillat medlemssøknader fra Min idrett

Som standard er det tillatt å sende medlemssøknader fra Min idrett til idrettslaget som må behandles av medlemsansvarlig i KlubbAdmin. Det er mulighet for å få til sendt varsler på epost og SMS ved medlemssøknader under fanen "Varslingsinnstillinger".

Medlemsbetingelser URL

Legg inn link til medlemsbetingelser som vises ved innmelding i Min idrett og på medlemskap.nif.no.

Påkrevd bekreftelse på medlemsvilkår for å bli tatt opp som medlem i et idrettslag. https://www.idrettsforbundet.no/tema/retningslinjer/medlemsvilkar/


Innmeldingsside

Klikk på bildet for større versjon
Klikk på bildet for større versjon
Klikk på bildet for større versjon


Innstillinger for idrettslagets innmelding gjennom medlemskap.nif.no

Som standard er "Bruk innmeldingsside" huket av slik at medlemmer kan sende en medlemssøknad til idrettslaget på samme måte som i Min idrett.

Idrettslaget vil få en side i løsningen med egen en nettadresse/ link som man kan se på siden for innstillinger, her kan du kopiere link.

Linken kan publiseres på idrettslagets hjemmeside som f.eks en "Bli medlem" knapp. Andre muligheter er å dele linken i sosiale medier, eposter, QR kode etc.


Innmelding av medlemmer uten søknad

Ved avhuking av "Innmelding av medlemmer uten søknad" så har medlemmer mulighet til å melde seg direkte inn i idrettslaget uten at medlemsansvarlige må godkjenne en søknad. I KlubbAdmin varsler vil man etterhvert kunne se hvilket system medlemmer kommer fra. F.eks: medlemskap (medlemskap.nif.no), Min idrett, KlubbAdmin, eksterne løsninger.

! Anbefales å bruke med betaling av kontingent innbetaling ved innmelding.

Direkte betaling av kontingent ved innmelding

Kontingent kan settes opp for betaling ved innmelding. Dersom idrettslaget har opprettet kontingenter kan man velge en kontingent som blir tilgjengelig for betaling.

! I første versjon er det lagt opp til mulighet for en kontingent type ved innmelding hvor medlemmet også kan velge aktivitet i tillegg og en kontingent for medlemmer som vil støtte klubben uten å drive aktivitet. Dersom medlemmet velger denne kontingenten vil det ikke være mulig å melde seg inn i en aktivitet/ gren ved innmelding.

I KlubbAdmin vil det snart komme mulighet for å lage kontingent prismatriser slik at kontingent pris settes ut ifra alder på medlem.

Eksempel prismatrise: 
 0-15 år = 100,- 
15-34 år = 200,-
35-70 år = 300,-
70-99 år = 150,-


Innmeldingsløsning støtter både online betaling med kort og VIPPS.


Aktivering av innmelding på gren

Vis aktivering av innmelding på gren. For aktivering huk av for "Bruk innmeldingsside" hvor medlemmer nå kan sende en medlems søknad for innmelding til grenen. Huk av for "Innmelding av medlemmer uten søknad" for direkte innmelding på gren.

Dersom det er lagt opp treningsavgift i innstillinger for avgifter på gren er det mulig å legge til treningsavgift ved innmelding. Huk da av for "Direkte betaling av treningsavgift ved innmelding" og velg treningsavgift i nedtrekksmeny.