IdrettsKurs 1.0.2

Fra itINFO
Hopp til: navigasjon, søk

Idretten innfører den nye løsningen for kursadministrasjon, IdrettsKurs.

IdrettsKurs er en moderne løsning som skal brukes til å planlegge og administrere kurs og kompetanse, herunder godkjennelse av kursmaler som grunnlag for økonomisk støtte (Voksenopplæringsmidler og kompetansemidler over Post3). Den vil også benyttes til å administrere e-læringskurs/moduler slik at det blir automatisert oppdatering av e-læringshistorikk på kursdeltagere. Løsningen skal brukes til planlegging og gjennomføring av kurs, slik at kursdeltagere får oppdatert sin kurshistorikk og idretts-CV fortløpende og at kursarrangør dermed får rapporteringen «gratis» og slipper etterregistrering.

Alle kurs som administreres i Idrettskurs blir søkbare i kurskatalogen fra Min idrett. De er også søkbare via såkalte webdeler som kan legges inn på organisasjonens nettsider. Gjennom en slik webdel kan f.eks. en særkrets vise sine kurs på sine nettsider.

Idrettslagene kan planlegge egne kurs basert på kursmaler tilgjengelig fra Særforbund eller NIF, samt avholde egendefinerte kurs. Individuell påmelding gjøres fra Min idrett, klubbpåmelding via IdrettsKurs.

Løsningen nås på adressen https://idrettskurs.nif.no, fra menyvalg i SportsAdmin og fra logo/lenke i KlubbAdmin og Min idrett.


Kjente feil

  • Alle kurs-data fra SportsAdmin vil ikke umiddelbart være tilgjengelig i IdrettsKurs. Import av disse dataene vil bruke noe tid før de blir synlige i den nye løsningen.
  • Integrasjonen med Moodle (e-læring) er ikke testet og verifisert, og er derfor ikke en del av denne lanseringen.
  • I forbindelse med betaling av kurs er det oppdaget noen mangler som medfører at vi ikke gjør betaling tilgjengelig, men skrur på denne funksjonaliteten så snart den er testet og godkjent.
  • Det anbefales å benytte nettleser Chrome eller FireFox, da vi har opplevd noen problemer med Internet Explorer.