Hvordan få tilgang til KlubbAdmin?

Fra itINFO
Hopp til: navigasjon, søk

til neste Hva kommer av informasjon fra andre systemer


tilbake til Hvordan ta i bruk KlubbAdmin


tilbake til hovedsiden - KlubbAdminHva må klubben gjøre?

Tilgang

KlubbAdmin ligger tilgjengelig for alle idrettslag og bedriftsidrettslag og er klar til bruk. For å bruke løsningen må man ha funksjonen medlemsansvarlig. Se avsnittet nedenfor for nærmere forklaring.

Opprette medlemsansvarlig i SportsAdmin

Klubbens leder må opprette funksjonen som medlemsansvarlig i SportsAdmin slik at en navngitt personen i klubben får de nødvendige rettigheter. Hvordan dette gjøres i SportsAdmin er beskrevet her. Vedkommende som får funksjon som medlemsansvarlig i klubben er administrator for KlubbAdmin, og kan tildele rettigheter til andre personer i sin klubb. Dette er nærmere beskrevet i egen artikkel Hvordan og hva du skal oppdatere av innstillinger.

For å kunne bli tildelt en funksjon og rett til å logge på KlubbAdmin må personen finnes i idrettens database med en brukerprofil i Min idrett. Alle i norsk idrett har en egen profil eller muligheten for å opprette denne, mer info finnes her). Etter at medlemsansvarlig har fått sin tilgang vil denne selvsagt kunne opprette de andre personene i KlubbAdmin. Det er samme brukernavn og passord i alle idrettens løsninger (Min idrett, KlubbAdmin og SportsAdmin), selvsagt betinget av hvilken funksjon/rettighet en person har. Dersom du er tildelt rettigheter i flere av disse løsningene er de direkte tilgjengelig med link fra Min idrett.

KlubbAdmin finner du på adressen http://klubbadmin.nif.no/.

Min idrett

Medlemmenes tilgang til sine data med tilhørende funksjonalitet er beskrevet under Min idrett. Når et medlem registreres med e-postadresse i medlemsregisteret vil det automatisk sendes en e-post til personen med påloggingsinformasjon til Min idrett.

Tilgang for Klubb, gruppe, gren og utvalg

Man kan gi tilgang til brukere i klubbhierarkiet etter hva brukeren skal ha tilgang til. Tilgang kan gis på Klubb, Gruppe, Gren og egendefinerte utvalg. Tilgangen gis til hele klubben eller en begrenset del av medlemsregisteret. På gren og utvalg gis tilgang hovedsaklig for vedlikehold av personopplysninger og kommunikasjon med "sine" medlemmer. Brukere på gren- og utvalgsnivå får begrenset funksjonell tilgang, i første rekke er det funksjonalitet rundt fakturering som ikke er tilgjengelig.

Pålogging og Idrettens ID

Ny innlogging på KlubbAdmin fra og med 20 mai 2014. Denne krever at du verifiserer deg med perssonnummer for å sikre at vi har optimal datakvalitet så vi kan tilby våre klubber og medlemmer en best mulig service. Idrettens ID og bruk av personopplysninger


Notis
 • Brukere som allerede har brukernavn og passord kan benytte dette. Man må gjennomføre en Identifisering med Personnummer, telefonnummer og e-postadresse. Denne prosessen kan utsettes 3 ganger før man må verifisere for å få logget inn.
 • Brukere som mangler brukernavn/passord vil få en engangskode via SMS eller E-post for å endre sine påloggingsopplysninger. Bruk funksjonen glemt og velg metode for utsendelse av engangskode for å endre brukernavn/passord. Endres passord får du en e-post og SMS med informasjon om at passord er endret. Brukeren må gjennomføre en Identifisering med Personnummer, telefonnummer og e-postadresse. Denne prosessen kan utsettes 3 ganger før man må verifisere for å få logget inn.
 • Ny bruker, vil ikke ha tilgang da brukeren mangler tilgang for klubben.
 • Velger du å utsette Identifiseringen kommer du inn på gammel betalingsløsning.

Logg inn

 • Klikk på Logg Inn.
 • Du får opp informasjon om identifisering. Kan utsettes inntil 3 ganger. Du får da opp gammel betalingsløsning og ikke mulighet til å endre brukernavn og passord før du har identifisert deg.
 • Identifisering: Fyll inn Personnummeret til brukeren og oppdatert adresse, telefonnummer og e-postadresse.
 • Klikk på grønn pil når registreringen er ferdig og du er logget på.


Glemt Brukernavn/Passord

 • Klikk på lenken Glemt
 • Velg utsendelsesmetode SMS/E-post for engangskode.
 • Fyll inn SMS eller E-postadresse.
 • Velg person du skal ha påloggingsinformasjon til.
 • Brukernavnet vises i pop-upvinduet fyll inn ønsket passord og fullfør.


Endre brukernavn og Passord

 • Logg inn
 • Klikk på lenken Endre brukernavn eller Endre passord.
 • Fyll inn ønsket brukernavn eller passord.