Brønnøysundregistrene

Fra itINFO
Hopp til: navigasjon, søk

SportsAdminLiten.jpg


I april 2016 kom det en ny funksjonalitet i SportsAdmin som gjør at idrettslaget kan sende enringsmeldinger direkte til Enhetsregisteret og Frivillighetsregisteret, som for eksempel oppdatering av styret. Det betyr at idrettslaget ikke lenger trenger å sende oppdateringer via brev/Altinn til Brønnøysundregistrene. Dersom organisasjonen driver næringsvirksomhet (dvs. er meldt inn i Foretaksregisteret) kan en ikke oppdatere sine data fra SportsAdmin. Da må en fortsatt sende melding til Brønnøysundregistrene som før. Det gjelder også for å kunne melde revisor/regnskapsfører.

Nye valg for oppdatering av NIF og Brønnøysundregistrene


Hvis idrettslaget har avvikende opplysninger i Brønnøysund-registeret kontra NIF sine systemer så vil det dukke opp en oransje boks til høyre for organisasjonsnavnet i toppen (se skjermbilde over).

Videre får man tilgang til 3 nye alternativer som hjelper idrettslaget i å sjekke og oppdatere opplysningene i NIF og Brønnøysund-registrene.

  1. Rapporter til Brønnøysundregistrene (endringer kontrolleres før man signerer og sender meldingen til Brønnøysund)
  2. Sammenlign NIF og Brønnøysund data (Sammenligner de to registrene og viser hvor det er avvik i opplysningene mellom NIF og Brønnøysund)
  3. Meld oppløsning til Brønnøysundregistrene

Idrettslaget vil i tillegg ha tilgang til en fane for meldinger sendt til Brønnøysundregistrene (inklusiv vedtak) og en fane for endringslogg.


Veiledninger

Dokumenter Hvordan laste opp dokumenter.

Brønnøysundregistrene Generelt, signatur og prokura.

Styre og ledelse Oppdater styre og ledelse.

Rapporter til Brønnøysundregistrene Rapporter endringer eller foreta nyregistrering til Brønnøysundregistrene.

Meldinger sendt Brønnøysundregistrene Status på søknadene.

Sammenlign NIF og BR-data Sammenligner de to registrene.